Böllértál

70 értékelés
Értékeljen
  • 10 személyre
  • 90 perc
  • 645 kalória
  • Hajdu István
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

Karácsonykor, ünnepeken, mikor együtt a család, sokszor kerülnek az asztalra a disznótoros finomságok. A kolbászt, a hurkát mindenki ismeri, a cigánykát viszont kevesebben.
Ez egy Dél-Békési finomság, amit a sertés hashártyába töltött, az abálóból kivett májból, kevés fejhúsból, erősen fűszerezve készítünk. Van, ahol a nyers hozzávalókból állítják össze, de mi így szeretjük jobban.
Erősen borsosan, kevés majoránnával, sóval, pici fokhagymával, pogácsákat formálunk belőle, majd a négyzetekre vágott hártyába töltjük. A hurkával, kolbásszal együtt, sütőben sütjük meg. A bőrös malac, külön tepsiben sül. Általában krumplipürével, hasábburgonyával, párolt káposztával tálaljuk.
Hozzávalók
  • pár sütnivaló kolbász
  • pár májas hurka
  • db cigányka
  • 1.5 kg malachús
Vegye meg a hozzávalókat