Császármorzsa

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 365 kalória
  • Medovarszki

Egy tálba öntjük a grízt, a citrom reszelt héját és a kristálycukrot, majd a tejjel jól összekeverjük.
Kb. fél órára, hűtőbe rakjuk, hogy a gríz megdagadjon.
Ezután, hozzákeverjük a tojás sárgáját. A fehérjét, 1 csipet sóval felverjük habbá és azt is belekeverjük.

Ezután, az olajat felmelegítjük és hozzáöntjük ezt a masszát. Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni (lapos fakanállal kockákra vágni), hogy kisebb darabok legyenek. Arra ügyeljünk, hogy minden oldala megsüljön-piruljon a masszának. Ahogy kevergetjük, apró darabokra törnek össze és mindenhol jól megsülnek, pirulnak.

Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt teszünk rá.

Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat
Amennyiben elmúlt 18 éves, akkor kattintson az OK gombra az alkoholos ajánlatokért, ha nem múlt el 18 éves, akkor kattintson a Mégse gombra.
OK Mégsem
Receptek
Szárnyas receptek
Tészta receptek
Szezonja van
Vegetáriánus receptek
Érdekességek
Mixeljünk valami finomat
Vitamindús ételek
Heti menü
Váratlan vendégek
Videó és tippjeink
Legnépszerűbb receptjeink
Legújabb receptjeink
Legolcsóbb receptjeink
Leggyorsabb receptjeink
Alkalmak
Születésnap
Névnap
Házassági évforduló
Fogások
Előételek
Főételek
Tészták
Köretek
Saláták
Desszertek
FŐ az egészség!
Egészségesen
Vegetáriánusoknak
Diétás
  Likeoljon Facebookon
  Kövessen minket Twitteren
  Nézzen minket YouTube-on
  Rólunk