Áruházkereső Akciós újság Főznijó Youtube Google Play Appstore
Akciók Online bevásárlás Clubcard Főzni Jó F&F Saját termékek Rubik Grocery Home Shopping

Gyümölcsleves

1 értékelés
Értékeljen
  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 308 kalória
  • Mária
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

A gyümölcsöket előkészítem: ha van közöttük konzerv vagy befőtt, akkor lecsöpögtetem, a levét felfogom, a friss gyümölcsöket kimagozom, és feldarabolom. (Nagyjából azonos méretű darabokra szoktam vágni őket.) A befőtt(ek) levét, szörpöt, Sangriát, vizet, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget beleöntöm a fazékba, elkezdem főzni, és sorra rakom bele a gyümölcsöket - a keménységüktől függően (kemények először). Amikor felforrt, és a gyümölcsök már félig elkészültek (ez néhány pillanat műve), akkor megkóstolom, teszek bele cukrot vagy édesítőt (én inkább pikáns-savanykásan szeretem), aztán a keményítőt kevés hideg (!) vízzel csomómentesre keverem, és a leveshez adom. Felforralom, majd leveszem a tűzről, és hozzáadom a joghurtot (először kikeverem a joghurtot egy habverővel, szedek hozzá egy, majd még egy szedőkanállal a forró levesből - hőkiegyenlítés -, hogy ne kapja össze a joghurtot), és hagyom kihűlni.
Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat