Áruházkereső Akciós újság Főznijó Youtube Google Play Appstore
Akciók Online bevásárlás Clubcard Főzni Jó F&F Saját termékek Rubik Grocery Home Shopping

Meggyszósz főtt hússal

40 értékelés
Értékeljen
  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 424 kalória
  • Medovarszki
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

1 üveg magozott meggybefőttet kibontunk, lábosba öntjük, és a tűzhelyre tesszük, hogy forrjon. Amíg felforr, addig 1 db csirkemellet, egy kisebb lábosban felteszünk főni (lehet szeletekre is összevágni), amit megsózunk, ételízesítőt szórunk rá. Tehetünk kedvünk szerint, más fűszert is bele. Én csak ezeket szoktam. Kb. 3 dl tejben, összekeverünk kb. 2 lapos evőkanál lisztet, és villával, jól csomómentesre összekeverjük. Ha felforr a meggyünk, akkor félrehúzzuk a lábost, és egy teaszűrőn keresztül, hozzáöntjük a lisztes tejet (habarást), majd visszarakjuk a tűzhelyre, és állandóan kevergetjük. Kb. 10 perc után, készen is van a meggyszószunk. Attól függ, hogy mekkorára vágtuk össze a csirkemellet, 20-30 perc alatt megfő, és tálalhatjuk is a meggyszószhoz. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat