Meggyszósz főtt hússal

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 424 kalória
  • Medovarszki

1 üveg magozott meggybefőttet kibontunk, lábosba öntjük, és a tűzhelyre tesszük, hogy forrjon.
Amíg felforr, addig 1 db csirkemellet, egy kisebb lábosban felteszünk főni (lehet szeletekre is összevágni), amit megsózunk, ételízesítőt szórunk rá. Tehetünk kedvünk szerint, más fűszert is bele. Én csak ezeket szoktam.
Kb. 3 dl tejben, összekeverünk kb. 2 lapos evőkanál lisztet, és villával, jól csomómentesre összekeverjük.
Ha felforr a meggyünk, akkor félrehúzzuk a lábost, és egy teaszűrőn keresztül, hozzáöntjük a lisztes tejet (habarást), majd visszarakjuk a tűzhelyre, és állandóan kevergetjük. Kb. 10 perc után, készen is van a meggyszószunk.
Attól függ, hogy mekkorára vágtuk össze a csirkemellet, 20-30 perc alatt megfő, és tálalhatjuk is a meggyszószhoz.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat
Amennyiben elmúlt 18 éves, akkor kattintson az OK gombra az alkoholos ajánlatokért, ha nem múlt el 18 éves, akkor kattintson a Mégse gombra.
OK Mégsem
Receptek
Szárnyas receptek
Tészta receptek
Szezonja van
Vegetáriánus receptek
Érdekességek
Mixeljünk valami finomat
Vitamindús ételek
Heti menü
Váratlan vendégek
Videó és tippjeink
Legnépszerűbb receptjeink
Legújabb receptjeink
Legolcsóbb receptjeink
Leggyorsabb receptjeink
Alkalmak
Születésnap
Névnap
Házassági évforduló
Fogások
Előételek
Főételek
Tészták
Köretek
Saláták
Desszertek
FŐ az egészség!
Egészségesen
Vegetáriánusoknak
Diétás
  Likeoljon Facebookon
  Kövessen minket Twitteren
  Nézzen minket YouTube-on
  Rólunk