Méteres süti

98 értékelés
Értékeljen
  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 1820 kalória
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

A tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk az étolajat és 10 kanál meleg vizet.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel elkevert sütőporral együtt, a sárga masszához adjuk.
Két részre osztjuk, az egyik sárga. A másikba 2 kanál kakaót és 1 kanál meleg vizet keverünk, ez lesz a barna.
Kizsírozott, kilisztezett őzgerinc formába öntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd a gerincek szerint szeleteljük.
A krémhez 1 puncs, vagy eper ízű pudingport a tejjel felfőzzük, a margarint a porcukorral habosra keverjük.
A kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk, majd a rum aromából egy keveset.
A tésztából 1 sárga és 1 barna szeletet váltogatva, a krémmel összerakjuk.
A maradék krémet a tetejére kenjük, majd bevonjuk a tortabevonóval.
Legalább 1 napig állni hagyjuk, majd rézsutosan szeleteljük.
Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat